Get 30% off our store with coupon code 30PERCENTOFF!
blog190515-1
הכלפנאי, בילויים ואטרקציות

סדנת גיבון: ללמוד להכין גבינה בבית

בשבוע שעבר התארחתי בסדנת גיבון בחוות "שביל עיזים" במושב טל שחר שנערכה לקראת חג השבועות.

בסדנא למדנו כיצד מכינים גבינה צ'רקסית, שלהפתעתי אפשר גם בקלות להכין בבית עם הילדים מחלב שקונים בסופר – להלן המתכון, מומלץ לשלב בתפריט ארוחת החג הקרוב – ההנאה מובטחת!!

גבינה צ'רקסית

החומרים לכ-150 גר' גבינה:

1 ליטר חלב, בחוש ומסונן

כף יוגורט

כ-50 מ"ל חומץ 5%

כפית מלח

תבלינים לפי הטעם

אופן ההכנה:

מחממים את החלב תוך כדי בחישה לטמפרטורה של 85-90 מעלות ומורידים מהאש.

סדנת גיבון - טל שחר

מוסיפים יוגורט תוך כדי בחישה.

מוסיפים חומץ תוך כדי בחישה איטית, עד שמי הגבינה צלולים בצבע ירקרק-צהוב. שימו לב: כמות קטנה מדי של חומץ תניב כמות גבינה קטנה, ואילו כמות גדולה מדי תניב גבינה קשה במרקם גומי.

נותנים לגבן לשקוע, ומוציאים את מי הגבינה ככל שניתן.

מוסיפים מלח ותבלינים לפי הטעם ומערבבים.

מעבירים לתבניות רשת (מומלץ להשתמש בבד סינון בנוסף), כשהגבינה עדיין חמה. כשהיא מתייצבת הופכים כמה פעמים, כדי לנקז את המים, ומשהים למשך כשעה.

לאחר כשעה אורזים ושומרים במקרר.

במהלך הערב גם שמענו הרצאה מרתקת של ד"ר טובה דיקשטיין, מומחית לאוכל ארץ ישראלי קדום, בה היא סיפרה לנו כמה סיפורים מההיסטוריה היהודית הקשורים לנשים ולחלב, וכן לימדה אותנו מתכונים עתיקים וטעימים.

 

הנה אחד מהם, שאותו אני אישית מתכוונת לאמץ לארוחת ערב מדי פעם…

"גלובי" – כדורי גבינה רומאיים טעימים

"גלובי נעשה כך: ערבב גבינה וכוסמין (אנחנו נשתמש בסולת) מספיק כדי להכין את מספר הכדורים שאתה רוצה. הכנס שומן (אנחנו נכניס חמאה או שמן) במחבת נחושת. טגן אחד או שניים בפעם, הפוך אותם לעתים קרובות בעזרת 2 מריות (כפות שטוחות). כאשר הם מוכנים, הסר אותם מהאש, צפה בדבש, פזר גרגרי פרג והגש". [מרקוס פורקיוס קאטו קנסוריוס, "על החקלאות",שנת 79]

המצרכים:

2.5 כוסות חלב

6 כפות סולת

6 כפות דבש

250 גבינת ריקוטה

1/2 כפית מלח

שמן אקסטרה וירג'ין או שמן קנולה

כף גרגרי פרג או שומשום לציפוי

אופן ההכנה:

הביאו את החלב לרתיחה ופזרו את הסולת על החלב. ערבבו וצרו דייסה סמיכה.

צקו לקערה והמתינו עד שיצטנן.

הוסיפו את הגבינה לדייסה וערבבו היטב.

צקו שמן עמוק למחבת וחממו. בעזרת 2 כפות עצבו כדורים והכניסו לשמן הרותח. טגנו מכל הצדדים.

הניחו על נייר סופג, חממו דבש וצקו את הדבש על הכדורים. פזרו פרג או שומשום קלוי (לא חובה) והגישו.

 

אגב, את האירוע כולו אירחה מועצת החלב. אתם מוזמנים למצוא פעילויות נוספות ומתכונים לשבועות באתר: http://www.milk.org.il או בעמוד הפייסבוק https://he-il.facebook.com/youngfamilyfun.

חג שמח!!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>