Get 30% off our store with coupon code 30PERCENTOFF!
tnuva180515-1
אוכל ומסעדותהכלצרכנות

שבועות: חזרה גנרלית

לקראת שבועות נשלחה אלי מתנובה חבילת גבינות חגיגית ולכן בערב שבת האחרון החלטנו לערוך חזרה גנרלית לשבועות ולהכין ארוחה חלבית דווקא.

ארוחה די סטנדרטית, אבל טעימה כל כך….

ספגטי בשמנת ופטריות

המצרכים

1 חבילת ספגטי ארוכים דקים

50 גר' חמאה

2 שיני שום

1 בצל בנוני

מלח (לפי הטעם)

מיכל שמנת לבישול

200 גר' גבינת פרמזן (או לפי הטעם)

1 חבילה פטריות שמפניון (מספיקות 4-5 פטריות)

רבע כפית אגוז מוסקט מגורד

רבע כפית פלפל שחור טחון

אופן ההכנה

מבשלים את הספגטי לפי הוראות יצרן ומשאירים בצד. ממיסים את החמאה על אש קטנה, מוסיפים את הבצל והשום הקצוצים דק. מאדים עד שהבצל הופך שקוף. מוסיפים את הפטריות למשך מספר דקות. מוסיפים את השמנת ומערבבים בעדינות, מוסיפים את התבלינים לפי הטעם. אין צורך להביא לרתיחה. להגשה מניחים את הספגטי בכלי יפה ומעליו יוצקים את הרוטב. אפשר לגרר מעל גבינת פרמזן.

קיש פטריות

המצרכים לבצק

1 ו-1/2 כוסות קמח תופח

1 כפית סוכר

קורט מלח

100 גר' חמאה רכה

1 כף מים

1 ביצה

מכינים בצק מכל המצרכים שלעיל, מכדררים לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים לפחות לחצי שעה למקרר.

למילוי הפטריות

500 גר' פטריות שמפיניון או מכל סוג

מעט שמן זית לטיגון

6 גבעולי עירית קצוצים דק

אגוז מוסקט, פפריקה מתוקה, מלח, פלפל

3 ביצים

1 גביע שמנת מתוקה

1 גביע שמנת חמוצה

אופן ההכנה

פורסים את הפטריות ומקפיצים אותן כמה דקות בשמן הזית עד שהן מזהיבות. מורידים מהאש ומכניסים לקערה. מוסיפים את העירית הקצוצה ושאר התבלינים ומערבבים. מוסיפים את יתר המצרכים ומערבבים קלות.

משמנים תבנית עגולה מספר 24, ומשטחים בתוכה באמצעות האצבעות את הבצק ומעליו יוצקים את רוטב הפטריות והשמנות. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות ואופים כ 40 דקות או עד שמזהיב.

דג סלמון עם שום, לימון ורוזמרין

המצרכים

דג סלמון חתוך לפרוסות

1 לימון סחוט למיץ

3-4 שיני שום

4 כפות שמן זית

מלח, פלפל לפי הטעם

3 גבעולי רוזמרין

1 כפית חרדל דיז'ון

לקישוט: פרוסות לימון.

אופן ההכנה

מניחים בתבנית נייר כסף ומעליו את הדג (כך שנוכל אח"כ לעטוף אותו), ומקשטים בפרוסות לימון. את כל יתר המצרכים מכניסים לצנצנת ומערבבים, ואז יוצקים מלמעלה את הרוטב. סוגרים את נייר הכסף ומכניסים לתנור שחומם מראש על 170 מעלות. כעבור מספר דקות פותחים חריץ בנייר הכסף ומשאירים לעוד מספר דקות עד שהדג מוכן ואז מוציאים מהתנור.

וכמובן: פלטת גבינות תנובה

קולאז' גבינת עיזים פרומעז גליל

גבינת קממבר

גבע/פרמזן

גבינת רוקפור

צפתית מחלב בקר

גבינת חמד פיראוס

פטה כבשים 20%

ועוד…

ובליווי מלפפונים חמוצים מעולים תוצרת סבא שמעון

ולקינוח – אמיר הכין את עוגת הגבינה מתוך הערכה להכנת עוגת גבינה של תנובה.

הערכה מכילה כמעט כל מה שצריך עבור העוגה: גבינה לבנה, שמנת מתוקה, שמנת חמוצה, חמאה ואפילו פירורים מוכנים, כל מה שצריך להוסיף זה סוכר ואינסטנט פודינג.

כמו כן הערכה כוללת מתכון מאת השף ניב כהן, קל מאד להכנה כך שגם הילדים יכולים להכין את העוגה בעצמם, ודבר נחמד נוסף, שגילינו רק אחרי שהתחלנו בהכנות – זאת עוגה שאינה מצריכה אפייה!

אם לא היינו טורפים אותה כל כך מהר הייתי מצרפת גם תמונה, אבל…. לא הספקתי לצלם…

בקיצור – אחרי החזרה הגנרלית הזאת אני חושבת שאנחנו בהחלט מוכנים לשבועות!!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>