Get 30% off our store with coupon code 30PERCENTOFF!
אוכל ומסעדותהכלצרכנות

סדנת בישול לחג עם שף צ'רלי פדידה

לקראת פסח השתתפתי בסדנת בישול חגיגית של השף צ'רלי פדידה, היועץ הקולינרי של רשת "יינות ביתן", שהציג מנת פתיחה יפהפיה של דג פורל שעוררה בי נשכחות, ושתי מנות עיקריות, חזה עוף וכתף טלה. כמו כן ליוותה את הסדנה הדיאטנית מירי חדד, שהעשירה אותה בשלל טיפים מקצועיים והסברים מרתקים. ברור שרשמתי הכל, והנה המתכונים המלאים להנאתכם…

אקדים ואספר שעד היום לא הייתי לקוחה קבועה של רשת "יינות ביתן", וכשקיבלתי את ההזמנה לסדנה, שהתקיימה בתקופה לחוצה זו שלפני פסח, התלבטתי מאד אם להשתתף בה. אבל בסופו של דבר התברר שהסניף בו הסדנה מתקיימת קרוב לביתי והחלטתי להירשם, דבר שעליו, בדיעבד, אני שמחה מאד.

הקונספט של "סניף שוק" ב"יינות ביתן" הוא להנגיש לצרכן את כל הטוב שקיים בשוק, שהנו מוצרים טריים, ניחוחות, צבעים וטעמים לצד היתרונות של קניה בסופר כמו מחירים נוחים (שלקראת פסח הם אטרקטיביים במיוחד), מגוון מוצרים בכל התחומים, וכמובן – מיזוג אויר…

הסדנה נפתחה במנת דג פורל טעימה במיוחד שהזכירה לי את הנסיעות שנהגתי לנסוע כילדה עם סבתי ז"ל לקרובי משפחה בקיבוץ דן, שם מגדלים פורלים בבריכות מיוחדות של מים מתוקים.
ybitan-2
פורל ורוד צלוי בתנור בתוספת עגבניות שרי בצבעים, עשבי תיבול ושום
מצרכים (ל 4 סועדים)
4 דגי פורל (נקיים מקשקשים, בטן, ראש ואדרות), פרוסים לפרפרים מעויינים
8 עגבניות שרי אדומות ו-8 עגבניות שרי צהובות
100 גרם כוסברה קצוצה
100 גרם פטרוזיליה קצוצה
12 פרוסות דקיקות של לימון
2 שיני שום חתוכות לפרוסות דקות
8 כפות שמן זית
מלח ים, פלפל גרוס טרי
1 כפית כמון
1 כפית פפריקה מרוקאית
8 כפיות ערק (אך אפשר להכין עם כל סוגי האניס, פסטיס, פרנו וכו')
אופן הכנת הדג
1. שוטפים את הדגים במים קרים ומנגבים בנייר סופג.
2. בקערה מערבבים פפריקה, כמון, שום ושמן זית.
3. מניחים את פרפרי הפורל על מגש אפייה כאשר העור מופנה אל המגש ומתבלים במלח ופלפל בצורה אחידה. מורחים את תערובת השמן והפפריקה על הדגים ומניחים מלמעלה את פרוסות הלימון, עשבי התיבול והשום.
4. יוצקים סביב ערק ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות למשך 8 עד 10 דקות.
* ניתן לחלוט קוביות תפוחי אדמה למשך 10 דקות, ולהכניס לתנור מעל הדג.
ybitan-3טיפים תזונתיים
* פורל הוא דג נהדר מבחינה תזונתית, מנה של 200 גר' תספק כמות עשירה של חלבון עם ערך ביולוגי גבוה ו- 130% מכמות האומגה 3 המומלצת ביום למבוגרים.
* מומלץ לשלב עם מנת הדג ירקות ירוקים מוקפצים עם שמן זית ושום כדוגמת ברוקולי ושעועית ירוקה.
* להפחתת כמות הקלוריות במנה מומלץ לרדת ל- 4 כפות שמן זית במקום 8 כפות.

אחרי שסיימנו עם המנה הראשונה הכין לנו צ'רלי מנה בריאה, דיאטטית ומנצחת של אחד מסוגי הבשר הפופולאריים ביותר בארץ – חזה עוף.
ybitan-4חזה עוף צרוב במחבת מוגש על מצע של שומר ועלי מנגולד

המצרכים
4 חזה עוף מעוף מס' 2 מתובלים במלח ופלפל
2 ראשי שומר חתוכים לרצועות דקות
8 כפות שמן זית
½ כפית כורכום
½ שן שום קצוצה
4 כפות ערק
מלח ופלפל לפי הטעם
10 עלי מנגולד ללא הגבעול
אופן הכנת העוף
1. מחממים מחבת עם 4 כפות שמן זית וצורבים את חזה העוף עד לקבלת צבע זהוב ואז מניחים בצד.
2. מחממים תנור ל-180 מעלות ומכניסים את חזה העוף ל- 8 דקות צלייה.
3. לאותה מחבת מוסיפים 4 כפות שמן זית, חצי שן השום, רצועות השומר ועלי המנגולד ומאדים כ-5 דקות במחבת חמה ומוסיפים כורכום, מלח ופלפל. מוסיפים ערק ומיץ לימון, מאדים לעוד דקה ומורידים מהאש.
4. את חזה העוף מכניסים אל המחבת עם השומר ועלי המנגולד ל-2 דקות רק כדי לספוג טעמים.
אופן הרכבת המנה
מניחים את השומר ועלי המנגולד במרכז הצלחת ועליו את חזה העוף הצלוי ובוזקים מעט מהנוזלים שנותרו במחבת. אפשר להוסיף מעט שמן צ'ילי למי שאוהב חריף.
טיפים תזונתיים
*
חזה עוף הנו בשר נהדר לשומרי הגזרה שכן הוא דל מאוד בשומן ועשיר בחלבון. עם זאת, כמות הברזל שבו נמוכה ופה משתלב השומר אשר עשיר בברזל, סידן וסיבים תזונתיים.
* להעלאת נפח במנה ללא צריכת קלוריות מרובה, הוסיפו שעועית ירוקה מוקפצת עם פטריות וכף שומשום.

לסיום הכין לנו שף צ'רלי מנה נפלאה של כתף טלה, מושלמת לחג ולאירוח, שכל פרוסת בשר בה עסיסית ונימוחה בפה בדיוק במידה הנכונה.
ybitan-5כתף טלה משובצת שום ורוזמרין מוגשת עם ירקות יוליסס בטמפרטורה גבוהה
מצרכים (ל
6 סועדים)
1 כתף טלה בשלמותה, במשקל של 2 ק"ג לערך
8 שיני שום קלופות אך שלמות
½ כוס שמן זית
4 ענפי רוזמרין
1 כפית צ'ילי יבש גרוס
2 כפיות מלח ים גס
מצרכים לירקות יוליסס
ספרי שמן זית של פאם לריסוס הירקות
1 גזר קלוף וחתוך לקוביות
1 זוקיני חתול לטבעות בעובי של 1 ס"מ
1 קולורבי קלוף וחתוך לקוביות
15 יחידות פטריות שמפניון שלמות
1 בצל סגול קלוף וחתוך לשישיות
אופן הכנת הירקות
מתבלים את כל הירקות ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות למשך כ- 7 דקות או עד שהירקות קבלו צבע זהוב ויפה.
לאחר שהירקות צלויים מניחים בכלי הגשה ומעל מניחים את הכתף טלה בשלמותה.
אופן הכנת הנתח
1. מחממים תנור ל- 180 מעלות.
2. נועצים סכין קטנה בבשר ומחדירים את השום לחורים שיצרנו.
3. את נתח הבשר מתבלים במלח גס, פלפל גרוס ורוזמרין ומניחים על גבי מגש אפייה ומכניסים לצלייה של שעה וחצי (אם הנתח מקבל צבע יפה לפני שעברה שעה וחצי, יש להנמיך את הטמפרטורה ל 165 מעלות ולהמשיך בצלייה).
4. נועצים מזלג במרכז הנתח, מוציאים ומיד מניחים על השפתיים. כשמרגישים שזה מעט חם לנו זה אומר שעברנו את טמפרטורת ה 40 מעלות מבפנים והנתח מוכן.
5. אם רוצים לשמור לארוחה שתתחיל רק בעוד שעתיים אז עוטפים את הנתח בנייר אפיה ואז ברדיד אלומיניום ומכניסים חזרה לתנור כאשר הוא בטמפרטורה של 150 מעלות  עד ארוחת הערב.
טיפים תזונתיים
* בשר הכתף עשיר בחלבונים ושומנים ביחס כמעט זהה, ובשל כך מוטב לצרוך בשר זה בסופי שבוע או בחגים ולא כל יום.
* מומלץ להוסיף לארוחת החג יין אדום המכיל רזוורטול, נוגד חמצון המשפר את תפקוד כלי הדם, מונע טרשת עורקים ותהליכי דלקת בגוף.
* על מנת להימנע מתחושת כבדות המאפיינת את ארוחות החג, שלבו עם מנה זו ירקות חיים או מבושלים והפחיתו את המנות הפחמימניות בארוחה כדוגמת תפוחי אדמה ואורז.

ולסיכום, החג הזה, ללא ספק, הולך להיות מאד טעים!

חג שמח!!

 

הגב

avatar
  Subscribe  
Notify of